Laatste nieuws
  1. Actie bij Sport-Inn!
  2. NIEUWS – NIEUWS – NIEUWS – NIEUWS
  3. Unieke Jumbo ‘ballenactie’
  4. Wethouder Schrik geniet samen met de voetballers van FC Meerdijk van een gezond ontbijt.
  5. Mooi begin van het jaar met nieuwe “trainingsdoeltjes” !!

De Club

Het ontstaan van SJO-FC Meerdijk
In oktober 2020 is een onderzoekscommissie namens VV Emmen  (Peter Bouws en Peter Ypelaar) en SC Angelslo (Rudmer Kemper en Gerrit Hidding) gestart met een onderzoek of een samenwerking tussen de jeugd van beide verenigingen kan zorgen voor een duurzame, gezonde en toekomstbestendige organisatie voor jeugdvoetbal op de Meerdijk in Emmen. Deze onderzoekscommissie heeft in maart 2021 geconcludeerd dat een SJO (Samenwerking Jeugdopleiding) voor beide verenigingen en vooral voor alle huidige en toekomstige jeugdvoetballers, de beste oplossing is om ook in de toekomst een kwalitatief goed en gevarieerd aanbod aan jeugdvoetbal te kunnen bieden. 

Hierop is besloten dat alle leden van beide verenigingen tijdens een buitengewone Algemene Leden Vergadering (ALV) uitgebreid geïnformeerd zouden worden en kunnen stemmen over het samenvoegen van beide jeugdafdelingen. Op 10 mei 2021 hebben zowel de leden van VV Emmen als de leden van SC Angelslo tijdens deze ALV in grote meerderheid het voorstel aangenomen om beide jeugdafdelingen per 1 juli 2021 samen te voegen in een SJO (Samenwerking Jeugdopleiding), kort weg FC Meerdijk genaamd.

De SJO-FC Meerdijk is een zelfstandige club, met een eigen bestuur en eigen tenue, kleuren etc. De leden blijven echter wel lid van VV Emmen of SC Angelslo, waar ook nieuwe jeugdleden zich inschrijven. Deze samenwerking wordt in beginsel, volgens de regelementen van de KNVB, voor minimaal 3 jaar tussen beide verenigingen met elkaar aangegaan. 

Alle leden van SC Angelslo en VV Emmen hebben na het besluit van 10 mei 2021 de mogelijkheid gehad om via een poll mee te stemmen over het shirt, de kleuren en het logo van SJO-FC Meerdijk. Waarin de voetbalvereniging per 1 juli 2021 zijn wedstrijden gaat spelen.

De leden die de poll hebben ingevuld hebben gekozen voor de zogenaamde ‘Juve’ variant: verticaal zwartwit gestreepte shirts met goudkleurige biesjes. Dit shirt kreeg 56% van de stemmen. Het zwart-witte logo kreeg de voorkeur met zelfs 76% van de stemmen. De thuiswedstrijden en trainingen vinden plaats op de vertrouwde locaties aan de Meerdijk. De jongste jeugd tot en met de JO13 werkt deze af bij SC Angelslo, Sportpark Meerdijk Noord – Sint Gerardusstraat 250 – 7825 TW in Emmen. Door de jeugd vanaf de  JO15 tot en met de JO19 wordt dit gedaan bij VV Emmen Sportpark Meerdijk – Ullevi 14 – 7825 SE in Emmen.

De leden die de poll hebben ingevuld hebben gekozen voor de zogenaamde ‘Juve’ variant: verticaal zwartwit gestreepte shirts met goudkleurige biesjes. Dit shirt kreeg 56 % van de stemmen. Het zwart-witte logo kreeg de voorkeur met zelfs 76% van de stemmen. De thuiswedstrijden en trainingen vinden plaats op de vertrouwde locaties aan de Meerdijk. De jongste jeugd tot en met de JO13 werkt deze af bij SC Angelslo, Sportpark Meerdijk Noord – Sint Gerardusstraat 250 – 7825 TW in Emmen. Door de jeugd vanaf de  JO15 tot en met de JO19 wordt dit gedaan bij VV Emmen Sportpark Meerdijk – Ullevi 14 – 7825 SE in Emmen.

Alle betrokken zijn ervan overtuigd dat de jeugd de toekomst heeft en dat deze samenwerking bij draagt aan een positieve ontwikkeling van ieder kind dat graag voetbalt. Voor alle huidige jeugdspelers, maar ook toekomstige jeugdleden voorzien wij veel voetbalplezier bij FC Meerdijk!