Ca. 18 maanden geleden legden de besturen van VV Emmen en SC Angelslo de eerste contacten over een mogelijke samenwerking tussen de onderlinge jeugdteams. In een bijna onmogelijk hoog tempo werd er toegewerkt naar de gewenste gezamenlijke  jeugdafdeling onder de naam FC Meerdijk. Bij aanvang van het seizoen ‘21/’22 was dit een feit en stonden wij met 17 teams ingeschreven in de diverse competities van de KNVB.

De samenvoeging is ons gelukt met het nodige kunst en vliegwerk en met behulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers kon er na de officiële opening eind augustus ’21 in september worden gestart met de competities.

Waar andere verenigingen gemiddeld 3 jaar uittrekken voor een fusie/samenwerking is het ons gelukt FC Meerdijk in 6 maanden in de steigers te krijgen. Als iets in de steigers staat dan ben je aan het opbouwen en daar is het afgelopen seizoen ook zeker sprake van geweest. Niet alles ging even vlekkeloos zonder slag of stoot maar uiteindelijk hebben we het seizoen naar tevredenheid kunnen afsluiten. Met de opgedane ervaringen en leermomenten uit het afgelopen jaar staan we weer vol enthousiasme voor een nieuw seizoen.

Vol trots kunnen wij melden dat wij inmiddels zijn doorgegroeid van 17 naar 19 jeugdteams. Ook hebben wij het afgelopen seizoen diverse kampioenschappen kunnen vieren, waarvan sommige teams zelfs meerdere keren, door de halve en/of blokcompetities. Deze teams bij deze nogmaals gefeliciteerd met het behaalde succes!

Ook zijn de verrichtingen van de jeugd van FC Meerdijk niet onopgemerkt gebleven bij de diverse betaald voetbalorganisaties en konden wij bijna wekelijks wel scouts begroeten die diverse wedstrijden van FC Meerdijk op de voet volgden. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd dat 3 talentvolle mannen de overstap maakten naar FC Emmen!

Als je nu over talent beschikt of het gewoon leuk vindt om tegen een balletje te trappen, bij ons is iedereen welkom en telt iedereen mee! Wij hopen dan ook dat iedereen kan terugkijken op een mooi eerste jaar, de verbeterpuntjes zullen er altijd zijn om van te leren, maar dat de jongens en meiden als individu en als team zijn gegroeid en met trots het FC Meerdijk shirt dragen.  

Wij bedanken alle spelers, maar ook zeker alle vrijwilligers die het afgelopen seizoen mogelijk hebben gemaakt. Zonder jullie inzet was het niet mogelijk geweest om de kinderen wekelijks te kunnen laten trainen en wedstrijden te laten spelen.

Ook voor het aankomende seizoen zijn wij nog opzoek naar vrijwilligers in de vorm van gastdames en heren, kantinemedewerkers, scheidsrechters maar ook trainers en leiders, Aanmelden als vrijwilliger van FC Meerdijk kan bij één van de coördinatoren, bestuursleden of via de mail: info@fcmeerdijk.nl. Alle hulp is welkom en er is veel mogelijk en bespreekbaar!  

Wij hopen iedereen in augustus weer te kunnen begroeten op één van beide sportparken!

Het bestuur
FC Meerdijk