Wethouder van sport in de gemeente Emmen, René van der Weide, had afgelopen zaterdag 3 juli jl. de eer om officieel de naam op de ingang van het kunstgrasveld te onthullen. Voorafgaande aan de onthulling had hij alleen maar lovende woorden voor de mensen en de besturen van beide verenigingen die dit tot stand hebben weten te brengen. (foto’s Wietze de Jong)

De samenwerking van de jeugdafdelingen van de voetbalclubs VV Emmen en SC Angelslo onder de naam SJO-FC Meerdijk is met ingang van 1 juli jongst leden officieel van start gegaan. Vanaf dat moment staat de SJO-FC Meerdijk ook zo ingeschreven bij de KNVB en zijn de teams terug te vinden in de voetbal.nl app als de indeling voor het najaar 2021 bekent is.

Ook had de wethouder nog een mooi cadeau bij zich, in de vorm van een wedstrijdbal, welke in ontvangst werd genomen door de interim voorzitter van FC Meerdijk – Inus Jeuring. Natuurlijk waren voor dit heugelijke feit ook onze Hoofdsponsor Dealerauto’s Emmen (Erwin Wind) en Sub-/Rug-sponsor Media&Design Totaal (René Valke) van de partij om het glas te heffen. Het logo/bedrijfsnaam van beide heren zal in ieder geval voor de komende 3 jaar op de shirts van FC Meerdijk staan. 

De samenwerking is volgens beide verenigingen voor alle partijen, en zeker voor de jeugdvoetballers, de beste oplossing om ook in de toekomst een kwalitatief goed en gevarieerd aanbod aan jeugdvoetbal te kunnen bieden. Sportiviteit, Spelplezier en Respect zijn de kernwaarden, waarbij ieder kind meetelt en uniek is, ongeacht afkomst, kleur, geaardheid of geloofsovertuiging. De komende periode staat in het teken van de ‘zomerstop’ maar na de schoolvakantie is iedereen welkom om eens mee te komen trainen, tevens vind er op zaterdag 28 augustus de ‘Kick-Off’ plaats voor alle jeugdleden en andere belangstellende – houdt hiervoor onder andere de website en Facebook in de gaten.

Namens de overgangscommissie wensen wij alle jeugdspelers, trainers/leiders en alle andere vrijwilligers en betrokkenen een mooie toekomst, maar vooral veel voetbalplezier bij FC Meerdijk!