Ondanks dat het nu regelmatig koud en nat is zien wij nog steeds spelers trainen in een korte broek en met een shirt met korte mouwen. Sterker nog: Wij zien zelfs spelers in de korte broek op de fiets naar de training komen. Dit is niet verstandig en vraagt om blessures.

Voor een voetballer betekent de herfst- en winterperiode niet alleen koude temperaturen maar ook blootstelling aan wind en regen. De koude en warmte hebben een belangrijke impact op de werking van ons lichaam. Het lichaam moet er namelijk steeds voor zorgen dat er een constante temperatuur is. Goede kleding kan hierbij helpen. Het is dan ook belangrijk dat je je kleedt naar de weersomstandigheden. Dus nooit teveel en nooit te weinig. Wanneer we ons teveel aankleden produceert ons lichaam zweet, dit heeft tot gevolg dat onze kleding nat wordt en koud zal aanvoelen.

Voor de wedstrijden is het dan ook goed om in deze periode een thermoshirt te dragen onder je voetbalshirt en evt. een thermobroek kan bij lage temperaturen zeker ook geen kwaad.

Maar denk daarnaast ook aan een trainingsjack of broek voor als je in de wissel staat je koelt dan extra snel af, zeker als het ook nog eens regent!

Voor de trainingen geldt het advies om met een lange broek en jack/sweater te gaan trainen wanneer de temperaturen minder dan 10°C. is. En denk er daarnaast ook aan dat je bij kou je hoofd en handen bedekt bij extreme kou.

Het bestuur FC Meerdijk