Ten eerste wensen wij namens het bestuur van FC Meerdijk iedereen een heel goed, gezond en sportief 2022!

En het nieuwe jaar lijkt gelijk positief van start te gaan, nadat afgelopen maandag 3 januari jl. werd besloten dat de Lagere- en Middelbare scholen miv 10 januari weer open gaan, volgde al snel de vraag wat te doen met de ‘jeugdige’ sporters.


Demissionair minister Slob liet daarop weten, dat ook daar een verruiming van toepassing is en dat er met ingang van dinsdag 11 januari as. de jeugd in teamverband weer buiten mag sporten/trainen tot 20.00u. Met ingang van as. dinsdag 11 januari kunnen de trainingen dan ook volgens het reguliere schema weer worden opgestart!

Iets wat wij natuurlijk enorm toejuichen, echter gelden er nog steeds wel een aantal maatregelen, waar wij ons voorlopig aan dienen te houden:

  • Tijdens het sporten hoeft de jeugd geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Zij mogen in teamverband sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen vereniging.
  • Er wordt geen competitie/wedstrijden gespeeld buiten het eigen clubverband.
  • Publiek is nog steeds NIET toegestaan, ook niet tijdens de trainingen. Ouders mogen dus niet bij de training of wedstrijd van hun kind kijken.
  • Kinderen moeten op de parkeerplaats worden afgezet en weer worden opgehaald.
  • Alleen de trainers en/of leiders zijn aanwezig bij de trainingen!
  • Tijdens trainingen en wedstrijden zijn de kleedkamers en douches open voor spelers en staf.

Wij hebben ook deze ‘aangepaste’ maatregelen niet bedacht, maar dienen dit wel te handhaven. Wij vertrouwen hierbij op ieders gezond verstand en gaan er vanuit dat de maatregelen op de juiste wijze worden opgevolgd.

Met sportieve groet,

Inus Jeuring

Voorzitter FC Meerdijk